Home » Projecten » Dakterras

Dakterras

''Groen inspireert en kan een gelukzalig gevoel geven!'' 

Ik liep 35 jaar geleden stage in Genève en hielp daar met grote projecten op daken uit te voeren. In die tijd deed men eigenlijk sporadisch aan vergroening op daken in Nederland. In Zwitserland leerde ik hoe belangrijk de bodem is waar de planten in staan. Ze moeten het er immers mee doen! Daarom is het zó belangrijk om er voor te zorgen dat planten in een medium staan waar de grond minder snel kan uitdrogen. Tegenwoordig gebruiken we kokos potgrond hiervoor en houden we de grond zoveel mogelijk bedekt.

Door een eenvoudig watersysteem kun je er voor zorgen dat de planten niet uitdrogen. Eén van de belangrijkste zaken is natuurlijk het gebruik maken van regenwater en de beplanting af te stemmen voor het gebruik op grotere hoogte, waardoor deze soorten met minder water genoegen nemen. Denk bijvoorbeeld aan Middellandse zeeklimaat beplanting.

Het type plantenbak, de beplanting en de verzorging zijn de de 3 uitgangspunten waarbij ik je kan helpen. Ik geef graag advies hierover, door beplantingsplannen te maken.

De levende tuin barst van de variatie. Ook op je dakterras. Zo neemt de biodiversiteit toe. Een grote variatie aan geurende en kleurrijke bloemen en planten met veel nectar is immers aantrekkelijk voor Vlinders en Bijen. Door insectenhotels te maken krijgen deze insecten betere overwinteringsmogelijkheden. 

Behoefte aan dakterras advies in Amsterdam? Neem dan vandaag nog contact op. Bekijk ook mijn andere diensten en projecten!